Eveniment

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii vine cu o veste bună: Dacă vom respecta regulile, vom putea vorbi în două săptămâni de o aplatizare

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii vine cu o veste...

Autor: Gabriel Pecheanu

30.07.2020, 13:12 497

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Sibiu, că dacă românii vor respecta regulile de protecţie sanitară, atunci se va putea vorbi peste două-trei săptămâni  de o aplatizare şi de o scădere a nuărului de cazuri.

„Sunt două săptămâni grele în care vom avea o creştere a numărului de cazuri. (...) Dacă respectăm regulile putem vorbi peste două trei săptămâni de o aplatizare şi de o scădere a nuărului de cazuri. Dacă nu vom respecta regulile ne aşteptăm la o creştere relativă, progresivă a numărului de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru.

El a mai spus că, în prezent, „se consumă boala celor care au refuzat internarea”.

„Suntem într-o recrudecenţă cu o creştere a numărului de cazuri de opt săptămâni. Din prima săptămână a lunii iunie, când ajunsesem la 120-130 de cazuri noi, a urmat o creştere. În toată această perioadă am avut măsuri de relaxare, am avut de pe 3 iulie până pe 21 şi lipsa unui cadru legislativ, a unor pârghii pentru a putea gestiona. Începând cu 23 iulie am reluat această muncă titanică de identificare, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu”, a conchis Tătaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO