Eveniment

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii avertizează: La 3 cazuri noi la 1.000 de locuitori se poate ajunge la carantinarea unei zone

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii avertizează: La 3...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

20.07.2020, 19:13 6780

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că se poate ajunge la carantinarea unui cartier sau a unei localităţi dacă sunt peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

„Sunt focare care trebuie urgentate în anchete epidemiologice şi prin ordin de ministru mâine voi decide ca orice persoană care este depistată pozitiv, în spatele ei să se desfăşoare o anchetă epidemiologică, directorul DSP să nominalizeze un epidemiolog sau un medic care să înceapă acea anchetă în maximum 12 ore, să definim tot ce înseamnă contacţi, în măsura în care ei trebuie izolaţi la domiciliu, cei care sunt simptomatici să fie testaţi”, a spus ministrul Sănătăţii la Digi24.

Tătaru a afirmat că autorităţile urmăresc creşterea numărului de cazuri în anumite zone.

„De exemplu, în Vaslui, la testarea a 100 de angajaţi care lucrau la un abator de păsări, 59 au fost pozitivi. Sunt focare care se înâlnesc la unităţi medicale. Noi avem în studu foarte multe focare. În momentul în care vedem o creştere exagerată sau exponenţială a numărului de cazuri într-o anumită zonă, noi avem şi parametri. La 3 cazuri noi la mia de locuitori, se poate ajunge la carantinarea acelei zone, acelui cartier sau acelei localităţi”, a spus ministrul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO