Eveniment

Negocierile cu FMI au intrat în impas din cauza ordonanţei 50, nu este exclusă suspendarea acordului

Autor: Mediafax

31.10.2010, 15:03 19

Negocierile cu FMI au intrat în impas, în principal din cauzacondiţiei de modificare a OUG 50 privind creditele populaţiei,astfel că vizita misiunii s-ar putea prelungi şi nu este exclusăsuspendarea acordului, au declarat pentru Mediafax surse apropiatediscuţiilor.

Atât Guvernul, cât şi partidele din coaliţie au o poziţieinflexibilă faţă de modificarea susbstanţială a OUG 50 privindcreditele populaţiei prin neaplicarea prevederilor la creditele înderulare. Autorităţile consideră că este anormal ca FMI sa vină înRomânia şi să susţină exclusiv poziţia băncilor.

"FMI a cerut chiar arogarea OUG 50", au spus sursele citate.

Mai mult, partea română consideră că orice divergenţă privindlegislaţia naţională şi reglementările europene se rezolvă la nivelinstituţional în cadrul Tratatului UE, şi nu trebuie să facăobiectul unui acord de finanţare.

Guvernul a atras atenţia şi că OUG 50/2010 se află în procedurăde aprobare în Parlament, iar amendamentele depuse prin partidelede coaliţie nu au fost avute în vedere de misiune, deşi propunsoluţii mult mai echilibrate pentru bănci, au afirmat sursele.

FMI a propus ca precondiţionalitate în draftul privindscrisoarea suplimentară de intenţie modificarea OUG 50/2010 prineliminarea aplicării prevederilor la contractele aflate înderulare. Citiţi mai mult despre negocierile cu FMI privind modificareaordonanţei 50 pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO