Eveniment

„Ne mor copiii pe capete şi nu ne spun de la ce”. Părinţii cer explicaţii, ministrul Sănătăţii are o „frustrare”. Ce arată ultimele analize în cazul bebeluşilor din Argeş

„Ne mor copiii pe capete şi nu ne spun de la ce”....

Autor: Gândul,

18.02.2016, 11:13 4360
Părinţii au ieşit în stradă la Piteşti cerând răspunsuri de la autorităţi pentru tragedia bebeluşilor ajunşi în stare gravă la spital. Autorităţile însă ridică din umeri. Ministrul Sănătăţii se declară „foarte frustrat” pentru că ancheta nu a furnizat niciun rezultat concret şi anunţă că s-a cerut sprijin internaţional. Cu toate că a trecut mai bine de o săptămână de la primele cazuri grave, trei copii au murit, iar alţi aproape 50 sunt internaţi în spitale, 11 dintre ei în doar 24 de ore, misterul infecţiilor rămâne în continuare. Doctorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, susţine că nici până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic - uremic, diagnosticul iniţial pus la Marie Curie nefiind confirmat.

„Nu se poate, ne mor copiii pe capete. Nu ne spun de la ce e”. Sunt cuvintele unei mame care miercuri a ieşit în stradă la Piteşti, alături de peste 100 de persoane nemulţumite de cum au gestionat autorităţile criza bebeluşilor infectaţi din Argeş. 

Chiar dacă cer explicaţii, autorităţile ridică din umeri. „E o chestiune absolut inexplicabilă şi sunt foarte frustrat că nu avem rezultatele la această anchetă, dar nu pot să oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea”, a transmis ministrul Sănătăţii, Achimaş Cadariu, chemat la audieri în Parlament. În urmă cu o zi a anunţat că s-a cerut sprijin internaţional pentru a dezlega misterul îmbolnăvirii bebeluşilor.

"Până acum nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic uremic"

Până vor veni însă specialiştii străini, de la Societatea Română de Microbiologie, doctorul Alexandru Rafila aface un anunţ care contrazice teoriile de până acum: "nu se ştie agentul microbiologic care a cauzat sindromul hemolitic uremic".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO