Eveniment

Ne întoarcem în secolul XX? Dacă noile reglementări ale taximetriei vor fi adoptate, taximetriştii vor prelua comenzile doar prin dispecerate

Ne întoarcem în secolul XX? Dacă noile reglementări...

Autor: Simona Tatu

07.02.2018, 00:07 1359

♦ Folosirea exclusivă a dispeceratelor de taxi, aşa cum cer noile reglementări propuse de Primăria Capitalei, va îngreuna preluarea comenzilor, spun administratorii de aplicaţii online, taximetriştii şi alţi transportatori.

Noile reglementări pro­puse de Primăria Ca­pi­talei nu răspund ne­voi­lor actuale ale consu­ma­torilor, au avertizat ei. Regulamentul este pus în dez­batere publică până astăzi, 7 fe­bruarie, pe site-ul Primăriei Capitatei, urmând ca apoi să fie supus votului în cadrul şedinţei Consiliului General. 

„Această nouă reglementare a apărut din neant. Ar trebui să existe o reglementare care să elibereze piaţa, care să lase consumatorul să influenţeze calitatea serviciului oferit de acesta. România este printre puţinele sau poate chiar singura ţară din Europa unde dispecerizarea este obligatorie”, a spus Mihai Rotaru, CEO al Clever Taxi, la o dezbatere pe tema noilor reglementări privind transportul în regim de taxi. Aplicaţia Clever Taxi este folosită de 700.000 de utilizatori. De asemenea, el a mai susţinut şi faptul că noul regulament dă putere administrativă şi de control dispeceratelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO