Eveniment

Nazare: În mai vor fi finalizaţi încă 8 km din centura Iaşi

 Nazare:

Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor

Autor: Lidia Neagu

02.03.2012, 17:04 1117

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, i-a cerut firmei care construieşte şoseaua de centură a oraşului Iaşi să respecte termenelor contractuale, astfel încât la sfârşitul lunii mai să fie deschişi circulaţiei încă opt kilometri din varianta de trafic greu.

Proiectul variantei ocolitoare prevede construirea a 29,5 kilometri, din care 14 km pentru varianta trafic greu. Primii 6 kilometri din varianta trafic greu au fost deschişi circulaţiei în decembrie 2010.

Nazare a verificat vineri stadiul lucrărilor.

"Ocolitoarea Iaşi rămâne o prioritate pentru Guvern. Avem resursele bugetare pentru finalizare, aşa cum am asigurat şi până acum fondurile pentru infrastructura acestui judeţ. În vara acestui an traficul greu va putea evita traversarea municipiului Iaşi, ceea ce înseamnă pentru ieşeni un trafic în oraş mai liber şi o infrastructură urbană mai puţin afectată de maşinile de mare tonaj", a declarat Nazare, într-un comunicat.

El a mai spus că a fost finalizată documentaţia pentru licitarea lucrărilor la varianta de trafic uşor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO