Eveniment

Natura face ravagii în Harghita: 85 de curţi din trei localităţi, inundate după revărsarea râurilor

Natura face ravagii în Harghita: 85 de curţi din trei...

Autor: Dragos Suciu

13.03.2018, 18:40 65

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 30 de curţi din localitatea Lăzarea, 15 gospodării din Fileni şi 40 din Suseni au fost inundate.

Zeci de pompieri sunt mobilizaţi pentru scoaterea apelor.

”Este afectat DJ 131, la ieşirea din localitatea Mărtiniş spre Rareş, după ce râul Homorodu Mic s-a revărsat pe carosabil. Un pod a fost inundat şi se circulă greoi. Râurile Târnava Mare, Olt, Homorodu Mic şi Homorodu Mare sunt monitorizate”, a spus Alina Ciobotariu.

Debitele râurilor şi ale pârâurilor din Harghita au crescut mult în ultimele ore, ca urmare a topirii zăpezilor, ploilor din ultimele ore şi a scurgerii apelor de pe versanţi.

Bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare din judeţele Harghita şi Braşov au intrat până marţi la miezul nopţii sub cod roşu de inundaţii, conform unei alte avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO