Eveniment

NATO păstrează capabilităţile defensive, inclusiv în România. "NATO nu va renunţa la abilitatea de a ne proteja şi a ne apăra unii pe alţii, inclusiv prin prezenţa trupelor în partea de est a Alianţei"

NATO păstrează capabilităţile defensive, inclusiv în...

Autor: Mihai Draghici

22.01.2022, 10:50 530

Alianţa Nord-Atlantică nu va renunţa la capabilităţile militare din statele membre situate în estul Europei, anunţă organizaţia, în contextul negocierilor dintre SUA şi Rusia pe tema garanţiilor de securitate.

"NATO nu va renunţa la abilitatea de a ne proteja şi a ne apăra unii pe alţii, inclusiv prin prezenţa trupelor în partea de est a Alianţei", a declarat vineri seară Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, conform Reuters.

"Respingem orice idee privind sfere de influenţă în Europa. Vom răspunde de fiecare dată la orice deteriorare a mediului de securitate, inclusiv prin consolidarea apărării colective. Alianţa Nord-Atlantică este vigilentă şi continuă să evalueze necesitatea consolidării capabilităţilor în partea de est a Alianţei", a precizat Oana Lungescu.

Oficialul NATO a făcut declaraţiile în contextul negocierilor dintre SUA şi Rusia privind securitatea în Europa. Administraţia Vladimir Putin argumentează, în solicitările privind garanţiile de securitate, că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO