Eveniment

Municipalitatea din Baia Mare investeşte 50 mil. euro într-un parc tehnologic şi vrea să investească şi în două parcuri industriale

Primăria Baia Mare are în plan o investiţie de 50 mil. euro, finanţată din fonduri europene şi din surse proprii, pentru realizarea unui parc tehnologic, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii din Baia Mare. Primăria Baia Mare mai vrea să investească şi în două parcuri industriale, Vest şi Phoenix, care vor include şi firmele care au activitate acum în aceste zone.

„Am lansat două iniţiative, respectiv două proiecte de hotărâre, pentru înfiinţarea Parcului Industrial Vest - este zona nouă industrială, unde se află două societăţi importante, Aramis şi Italsofa, care au aproape 10.000 de angajaţi - respectiv un proiect pe care vrem să-l extindem spre Aeroportul Maramureş.(...) Dorim să introducem în acest perimetru al parcurilor industriale toate societăţile care astăzi funcţionează şi care trebuie să beneficieze de facilităţile unor astfel de parcuri industriale“, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, într-un comunicat de presă. Cel de al doilea parc industrial este proiectat pe zona industrială veche a oraşului, respectiv zona Phoenix - Cuprom, dar şi zona societăţilor sau a societăţii de construcţii din perioada comunistă, care activează în zonă.

„Consider că trebuie susţinute societăţile comerciale care activează acolo astăzi, dar trebuie să găsim modalitatea - atât pe fonduri europene cât şi în parteneriat cu investitori care îşi doresc să activeze în acest parc industrial - pentru decontaminarea zonei Cuprom. Pe această suprafaţă de aproximativ 5 hectare vom avea şi un parc tehnologic, pe care îl vom realiza cu fonduri europene, în perioada de finanţare 2021-2027, împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj, respectiv cu operatori economici relevanţi“, a mai spus Cherecheş. Din totalul investiţiei de 50 mil. euro, aportul primăriei Baia Mare este de aproximativ 20 mil. euro.

laurentiu.cotu@zf.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.