Eveniment

Mai mult de 21.420 de companii au aplicat pentru granturile pentru capital de lucru de 150.000 de euro. Antreprenorii acuză neclarităţi şi discriminare în condiţiile de aplicare. „Nu neg că OUG 130 are intenţii bune, dar aplicarea acesteia lasă de dorit.“

Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii  (CNIPMMR): Nu e bine ca firma să îşi completeze online cifra de afaceri şi să primească automat 15% din acea sumă. Să vedeţi cum fiecare în parte va ridica costurile artificial pentru a ajunge la suma respectivă. Nu aşa trebuia făcut, trebuia făcut un minim plan de afaceri unde să îşi prezinte facturile restante, taxele restante.

Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR): Nu e bine ca firma să îşi completeze online cifra de afaceri şi să primească automat 15% din acea sumă. Să vedeţi cum fiecare în parte va ridica costurile artificial pentru a ajunge la suma respectivă. Nu aşa trebuia făcut, trebuia făcut un minim plan de afaceri unde să îşi prezinte facturile restante, taxele restante.

Autor: Ramona Cornea

27.10.2020, 00:07 2672

Valoarea totală a liniei de finanţare este de 350 mil. euro, suficientă pentru 2.333 de companii care se califică pentru suma maximă acordată.

Mai mult de 21.420 de companii au aplicat pentru granturile pentru capital de lucru în valoare de până la 150.000 de euro până ieri, la ora 17.00, pe platforma pusă la dispoziţie de Ministerul Economiei. Dintre acestea, aproape 20.000 de companii au aplicat până la ora 18.00 din prima zi de la deschiderea aplicaţiilor.

Linia de finanţare pentru granturile de capital de lucru are o valoare totală de 350 milioane de euro, iar dacă toate companiile ar obţine suma maximă, respectiv 150.000 de euro, banii ar fi suficienţi doar pentru 2.333 de beneficiari.

Astfel, cererea venită din partea companiilor pentru granturile de capital de lucru a fost imensă, însă sunt şi antreprenori care acuză neclarităţi în procesul de stabilire a condiţiilor de aplicare pentru această finanţare şi chiar condiţii discriminatorii pentru anumite sectoare de activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO