Eveniment

MS: O femeie de 79 de ani a murit în urma infectării cu virusul West Nile

MS: O femeie de 79 de ani a murit în urma infectării cu...

Autor: Ioana Nicolescu

05.08.2016, 12:13 134

O femeie de 79 de ani din Ialomiţa a murit după ce a fost infectată cu virusul West Nile, având deja o patologie care a cauzat complicaţii, informează Ministerul Sănătăţii.

O femeie de 79 de ani din Ialomiţa a murit la scurt timp după ce a fost infectată cu virusul West Nile, care se transmite prin înţepătură de ţânţar. Femeia a fost internată în data de 28 iulie cu o patologie complexă şi a murit câteva zile mai târziu, a explicat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

Acesta este primul caz de deces din România, în urma infectării cu virusul West Nile, din ultimii patru ani.

„Într-adevăr, femeia de 79 de ani din Ialomiţa a fost internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia având meningoencefalită, iar aceasta, asociată cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei să nu poată face faţă acestei infecţii. Potrivit Centrului de prevenire a bolilor din SUA (Center for Disease Control and Prevention, CDC), 70 - 80% din persoanele care sunt infectate cu virusul West Nile nu dezvoltă niciun fel de simptome şi mai puţin de 1% din persoanele care sunt infectate dezvoltă probleme neurologice precum encefalită sau meningită. Din toate formele posibile de boală cauzată de acest virus, rata de mortalitate în grupele de risc, cu precădere persoanele vârstnice cu patologie asociată, este în medie de 4%. Incidenţa formelor grave şi a decesului este extrem de redusă. Nu suntem într-o situatie gravă care să cauzeze îngrijorarea populaţiei”, a explicat pentru MEDIAFAX Laurenţiu Colintineanu.

Virusul West Nile se transmite prin înţepătura de ţânţar, însă aproximativ 90% din persoanele infectate nu prezintă niciun simptom. Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor: infecţia asimptomatică, sindromul de febră uşoară şi al treilea este meningita sau encefalita West Nile. Boala nu se trasmite de la om la om.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO