Eveniment

Moscova răspunde acuzaţiilor făcute de SUA privind interceptarea "neprofesionistă" a unui avion

Moscova răspunde acuzaţiilor făcute de SUA privind...

Autor: Raluca Manga

30.04.2016, 16:59 332

Pentagonul a comunicat vineri faptul că un avion RC-135 al forţelor aeriene americane efectua un zbor de rutină în spaţiul aerian internaţional, iar un avion rus de luptă de tip SU-27 l-a interceptat "într-un mod nesigur şi neprofesionist", potrivit Reuters online.

Potrivit CNN, avionul rus s-a apropiat până la o distanţă de aproximativ 30 de metri de avioul american şi a efectuat un tonou.

"Toate zborurile avioanelor ruse unt efectuate în conformitate cu legislaţia internaţională de folosire a spaţiului aerian", a anunţat Ministerul rus al Apărării.

"Forţele aeriene americane au două soluţii: fie să nu desfăşoare zboruri în apropiere de graniţele noastre, fie să activeze transponderul pentru identificare", a mai subliniat ministerul.

"Începem să ne obişnuim cu insultele Pentagonului privind presupuse manevre lipsite de profesionalism atunci când avioanele noastre de vânătoare interceptează avione-spion americane la graniţa cu Rusia", a mai transmis Ministerul rus al Apărării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO