Eveniment

Morgan Stanley preia oficial America House alături de David Hay, fostul director al AFI Europe România

David Hay, fostul CEO al AFI Europe România

David Hay, fostul CEO al AFI Europe România

25.09.2019, 18:40 507

Morgan Stanley Real Estate Investing, divizia de investiţii imobiliare a grupului Morgan Stanley, cu active sub administrare în valoare de aproximativ 40 de miliarde de lire sterline, în parteneriat cu David Hay, fostul CEO al AFI Europe România, a achiziţionat birourile America House, din Piaţa Victoriei din Capitală de la francezii de la AEW, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii imobiliare din lume, parte a grupului financiar francez Natixis.

Potrivit datelor din piaţă, tranzacţia s-a ridicat la circa 90 mil. euro, clădirea fiind vândută cu 30 mil. euro mai puţin decât a fost achiziţionată în 2007. La acea vreme AEW a intrat în România în 2007, achiziţionând America House de la Globe Trade Center (GTC). Clădirea era cumpărată cu un randament investiţional record de numai 5,6%, cel mai mic parafat pe piaţa locală de birouri. Ulterior yieldurile prime au urcat spre 10%, după care s-au comprimat treptat spre 7% în prezent, când deja sunt aşteptate tranzacţii cu yield sub 7. America House are o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 28.000 de metri pătraţi, iar portofoliul de chiriaşi include companii precum Schlumberger, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, McDonald’s, Ambasada Japoniei şi Mastercard şi beneficiază şi de una dintre cele mai mari zone de retail dintr-o clădire de birouri. Spaţiile de retail acoperă aproximativ 4.000 de metri pătraţi şi cuprind unităţi World Class, Starbucks, McDonald’s, Cooperativa FruFru sau Cărtureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO