Eveniment

Monica Anisie, ministrul educaţiei: Cursurile online sunt cea mai bună soluţie pentru a continua procesul de predare

Ministerul Educaţiei îndemnă elevii şi profesorii să utilizeze platformele găzduite de Google şi Microsoft, platforma educaţională şcoalapenet.ro şi să urmărească emisiunea Teleşcoala.

Ministrul educaţiei, Monica Anisie, afirmă că orele de curs vor fi suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copii. Ministrul educaţiei îndeamnă profesorii să folosească cursurile cu suport online pentru a continua procesul de predare. „Cursurile cu suport online sunt cea mai bună soluţie. Avem platformele găzduite de Google şi Microsoft, dar şi platforma educaţională şcoalapenet.ro. În acest demers, cadrele didactice vor fi sprijinite de Casele Corpului Didactic şi de experţii in-learning din cadrul proiectului CRED”, a spus Monica Anisie în cadrul unei videoconferinţe.

De asemenea, TVR şi Ministerul Educaţiei au lansat emisiunea Teleşcoala, care va difuza cursuri pentru elevii de clasa a VIII-a şi pentru cei din clasa a XII-a, în contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise din cauza crizei cauzate de răspândirea noului coronavirus. „Pentru că suntem conştienţi că nu în toate casele au internet, calculatoare sau tablete, au decis să încheiem şi un parteneriat cu TVR prin care cadrele didactice să ajungă la cât mai mulţi elevi. Primii cărora ne adresăm sunt elevii de clasa a VIII-a şi cei de clasa a XII-a”, a adăugat Monica Anisie.

Emisiunea Teleşcoala a început să fie difuzată din 16 martie, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare. Pentru elevii de clasa a VIII-a, orele de română şi matematică se vor ţine în intervalul orar 9:00-10:00, iar cei din clasa a XII-a vor putea vedea două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie, în intervalul orar 15:00-16:00, conform TVR. Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR de către doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a. Creşele, grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale, liceele şi şcolile profesionale şi-au întrerupt cursurile începând din 11 martie, în contextul răspândirii noului COVID-19, după cum a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.


 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.