Eveniment

Moment istoric: Avionul în care se află Papa Francisc a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti

Moment istoric: Avionul în care se află Papa Francisc a...

Autor: Florin Zafiu

31.05.2019, 11:11 297

Avionul în care se află Papa Francisc a aterizat, vineri, pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, Suveranul Pontif fiind întâmpinat de către preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa. Sute de persoane aşteaptă, la ora transmiterii ştirii, în zona Bulevardului Kiseleff pentru a-l saluta pe Papa Francisc.

Sute de oameni aşteaptă, la ora transmiterii ştirii, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, zonă în care coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenţi.

Pe celelalte porţiuni ale traseului coloana Suveranului Pontif se va deplasa conform protocolului de securitate impus de eveniment şi de aceea, pe aceste tronsoane de deplasare scad şansele de a-l vedea pe Papa Francisc, precizează Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”.

După primirea oficială de la aeroport, Papa Francisc merge la Palatul Prezidenţial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la preşedintele României şi întâlnirea cu prim-ministrul.

La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, Pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autorităţile, reprezentanţii societăţii civile şi membrii Corpului Diplomatic.

La 15.45, Papa Francisc merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în faţa căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei.

Întrevederea cu reprezentanţii Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei şi a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” şi cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru.

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună”.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică şi mult aşteptată pentru mii de oameni, iar pentru buna desfăşurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii şi organizatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO