Eveniment

Modificări privind cazierul judiciar: Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român - ROCRIS a fost modernizat

Cazierul judiciar este  fişa de evidenţă în care sunt consemnate datele privind antecedentele penale ale unei persoane. Începând cu sfârşitul lunii iunie, sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român - ROCRIS a fost modernizat, conform celui mai recent comunicat de pe site-ul Poliţiei Române.

Odată cu operaţionalizarea Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a fost modernizat. 

Începând cu data de 30 iunie a.c., certificatele de cazier judiciar pentru persoane fizice şi juridice vor fi tipărite pe coli de format A4 şi vor fi individualizate prin seria şi numărul unic imprimate în partea din dreapta, sus, generate automat de sistemul informatic.

Persoanele interesate vor putea depune cererea-tip, completată în prealabil sau vor putea solicita tipărirea acesteia din sistemul informatic, caz în care le va reveni doar obligaţia semnării acesteia. 

În continuare, identificarea se va face la ghişee, prin prezentarea unui act de identitate original, aflat în termenul de valabilitate.

Procedura de lucru privind obţinerea şi eliberarea documentelor de cazier judiciar nu a suferit modificări suplimentare. 

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.