Eveniment

Miza programului Start-Up Nation 2018: crearea cât mai multor locuri de muncă

Aplicaţia Start-Up Nation 2018 a fost deschisă pe 27 decembrie. Aceasta va fi activă 30 de zile lucrătoare, timp în care antreprenorii îşi pot depune proiectele.

Aplicaţia Start-Up Nation 2018 a fost deschisă pe 27 decembrie. Aceasta va fi activă 30 de zile lucrătoare, timp în care antreprenorii îşi pot depune proiectele.

Autor: Florentina Niţu

15.01.2019, 00:06 1447

♦  Ultima zi de înscriere în program este 12 februarie, până la ora 20:00 l În cazul în care bugetul nu va fi epuizat, acest termen se va prelungi ♦  Bugetul total alocat acestui program este de 2 mld. lei.

Numărul de locuri de muncă create de către potenţialii beneficiari ai programului Start-Up Nation 2018 va fi principalul diferenţiator prin care tinerii pot obţine finanţarea nerambursabilă de 200.000 de lei de la stat pentru a-şi pune pe picioare propria afacere, deoarece în primele 18 zile au fost depuse peste 14.300 de proiecte, mai multe cu 40% faţă de numărul de proiecte finanţabile, apreciază Andreea Kohalmi, consilier de afaceri.

Ea a ajutat până în prezent peste 150 de potenţiali beneficiari ai Start-Up Nation 2018 să-şi realizeze proiectele.

„Sunt multe domenii de activitate ce pot obţine punctaj maxim, iar singurul mod prin care se pot diferenţia este numărul de locuri de muncă create. Anul trecut marea majoritate au aplicat cu două locuri de muncă şi au obţinut finanţare. Anul acesta, dacă se păstrează ritmul de înscriere sau se măreşte spre final, este puţin probabil ca aplicanţii care vor crea două locuri de muncă să mai obţină finanţare. Toţi cei care se înscriu de acum încolo ar trebui să creeze cel puţin trei locuri de muncă, pentru că deja numărul de proiecte înscrise este cu 40% mai multe decât numărul de proiecte finanţabile“, explică Andreea Ko­halmi, consultant de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO