Eveniment

Mircea Sandu, fost preşedinte FRF: Instanţa ne va da achitare mie şi lui Dumitru Dragomir

Mircea Sandu, fost preşedinte FRF: Instanţa ne va da...

Autor: Iulian Coşuleţu

05.07.2016, 21:55 97

"Ce s-a scris în rechizitoriu la DNA - că eu şi Dragomir ne-am exprimat influenţa - e fals. Întrebaţi-i pe toţi din Comitetul Executiv de câte ori le-am impus ce să voteze. Dar au fost declaraţii, că nu am obligat pe nimeni să voteze într-un anumit fel. La dosar toate, dar nu s-a ţinut cont de ele. Înalta Curte desfiinţează în totalitate o hotărâre a Curţii de Apel. Se va constata că nu există faptă şi instanţa ne va da achitare. Altă decizie nu poate să existe. Am vorbit cu avocaţii mei, oameni specializaţi şi m-au asigurat că altă decizie nu se poate da", a declarat Mircea Sandu la DigiSport.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi pe 13 iunie 2016 de Tribunalul Bucureşti, la câte trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, şi au fost stabilite despăgubiri către club de peste un miliard de lei , decizia instanţei nefiind definitivă, iar Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au spus că vor face recurs. Totodată, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de către partea civilă SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA şi îi obligă pe Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Liga Profesionistă de Fotbal şi FRF la plata sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei către partea civilă, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului şi la 10.527.634 lei, plus dobânda legală de la rămânerea definitivă a hotărârii la achitarea debitului către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice.

"Ne luăm după ce a scris în contract un adevărat personaj? Păi Spania nu valorează atât. Un prejudiciu trebuie să fie cert, nu estimat, aşa. Păi lui Costea îi fixezi clauză de 7-10-20 milioane de euro şi Steaua îl lasă să plece liber. Cum stabileşti tu un prejudiciu aşa?", a mai spus Mircea Sandu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO