Eveniment

Ministrul transporturilor spune că este nevoie de liberalizarea transporturilor pe calea ferată

Ministrul transporturilor spune că este nevoie de...

Autor: Mediafax

15.10.2018, 00:03 362

Ministrul transporturilor Lucian Şova a declarat, vineri la Mamaia că pregăteşte un nou ordin ce priveşte liberalizarea transportului pe calea ferată, pe modelul celui rutier. Şova spune că sunt 23.000 de angajaţi care ar putea repara şi construi cale ferată, dar doar „se uită după trenuri”.

„Acest regulament 1.370 nu se referă doar la transporturile regulate de pasageri pe rutier, se referă şi la transportul de pasageri pe calea ferată, unde deja am avut discuţii şi cu componenta sindicală şi cu componenta managerială. Deja pregătim legislaţie şi vom implementa legislaţie tot în acest sens, de liberalizare. Începând cu 1 iulie 2019 vor găsi consumatorii români o ofertă mai largă de transport şi pe calea ferată din partea şi a altor operatori decât cei care sunt astăzi, fie că e vorba de compania naţională şi cei câţiva operatori privaţi”, a declarat vineri Lucian Şova, la Mamaia.

De asemenea, ministrul transporturilor a spus că intenţionează ca în perioada următoare, dar în funcţie de „susţinerea bugetară”, intenţionează să reducă restricţiile de viteză de pe anumite tronsoane de cale ferată, unde trenurile de pasageri ar putea merge cu 160 km/h.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO