Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Nu am informaţii că la Matei Balş ar fi alte surse de încălzire decât cele fireşti. Spitalul nu a dus lipsă de finanţare şi a avut un management stabil

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Nu am...

Autor: Mediafax

29.01.2021, 10:23 167

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că nu are informaţii că în clădirea de la Matei Balş ar fi existat alte surse de încălzire decât cele fireşti: „Spitalul nu a dus lipsă de finanţare şi a avut un management stabil”.

Întrebat, la Digi24, dacă o sursă de încălzire ar fi cauzat incendiul de vineri dimineaţă, ministrul Sănătăţii a spus: „Nu am informaţii că în clădire ar fi existat alte surse de încălzire decât cele fireşti, dar avem nevoie de anchetă”.

Întrebat, de asemenea, dacă a discutat cu medicii despre acest aspect, Voiculescu a repetat că nu are informaţii potrivit cărora în clădire ar fi fost nevoie sau ar fi fost suplimentată sursa de încălzire, dar ştie că spitalul a avut de suferit din lipsa de capacitate a Termoenergetica de a livra căldură.

În plus, Voiculescu a declarat că Spitalul „Matei Balş” nu a dus lipsă de finanţare şi a avut un management stabil: „Situaţia e foarte diferită faţă de Piatră Neamţ. Vorbim de o finanţare relativ robustă. Trebuie să vedem cauzele. Au fost făcute investiţii aproape constant”.

Chestionat despre cele patru incendii în spitale din ultimele luni şi ce este de făcut, ministrul Sănătăţii a răspuns că nu e bine să generalizăm, deoarece cauzele incendiilor au fost foarte diferite, „dar da, infrastrucura spitalelor este rezultatul unui lung şir de subfinanţare, ăsta e adevărul. S-au construit mall-uri, alte clădiri, spitale mai puţin”.

Pe termen scurt, specialiştii se pot doar asigura că nu vor mai fi incendii, „în măsura în care asta depinde de oamenii de acolo. În general, depinde şi de atenţia oamenilor care lucrează în spitalul respectiv. Există responsabilităţi şi responsabili”.

Patru persoane au murit, vineri dimineaţă, în urma incendiului izbucnit într-o clădire a Spitalului „Matei Balş”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO