Eveniment

Ministrul Sănătăţii: Spitalul Sfânta Maria nu poate să demareze momentan niciun transplant pulmonar

Ministrul Sănătăţii: Spitalul Sfânta Maria nu poate...

Autor: Oana Despa

05.04.2017, 15:31 91

"Pacienţii pot fi operaţi în străinătate. Aşa cum ştiţi, avem cinci pacienţi care sunt în evaluare la AKH, procedura merge mai departe. Oricum Spitalul Sfânta Maria nu poate să demareze momentan niciun transplant pulmonar până când nu îşi reglementează... Am înţeles că s-a semnat contractul de muncă cu domnul Igor Tudorache. Există o reglementare care spune că pentru procedurile la care există tratament în ţară nu putem aproba tratament în străinătate, ştiam asta. Vom opera modificarea legislativă, apoi ordinul de ministru care va stabili exact procedurile. Comisia noastra de specialitate a cerut specialiştilor de la Sfânta Maria să elaboreze un protocol care să definească parcursul vaccinului"

Scandalul legat de centrul de transplat de la Spitalul Sfânta Maria a început anul trecut, în noiembrie, după ce fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis închiderea centrului pentru că nu erau respectate toate procedurile.

Actualul ministru al Sănătăţii a trimis, la finalul lunii martie, după o întâlnire cu Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, o echipă a Agenţiei Naţionale de Transplant pentru a efectua o nouă evaluare la centrul Sfânta Maria. Tot atunci, coordonatorul programului de transplant pulmonar de la AKH Viena îl înştiinţa pe Bodog ca spitalul austriac nu mai poate primi pacienţi români pe motiv că nu mai există spaţiu suficient. Ulterior, Florian Bodog a declarat că a primit un răspuns pozitiv din partea spitalului AKH din Viena, pacienţii români putând să fie din nou transplantaţi pulmonar. Cât priveşte centrul de la Sfânta Maria, acesta va fi inclus în programul naţional de transplant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO