Eveniment

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă: Spitalul Foişor a revenit la statutul non-Covid

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă: Spitalul Foişor...

Autor: Cosmin Pirv

22.05.2021, 10:28 57

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a declarat, sâmbătă, în judeţul Giurgiu, că Spitalul Foişor a revenit la statutul non-Covid. Ministrul a anunţat finalizarea, săptămâna viitoare, a unui ordin care permite DSP-urilor să reavizeze spitalele, în funcţie de incidenţă şi număr de paturi ocupate.

„Săptămâna aceasta am avut discuţii atât cu managerii spitalelor din ţară, cât şi cu DSP-urile, şi am convenit un prim draft de modificare a ordinului de ministru, aşa încât să stabilim nişte criterii şi nişte trepte clare care, raportat la incidenţa din judeţul respectiv şi raportat la numărul de paturi de Terapie Intensivă ocupate, să ne dea liniile şi timpii în care putem să reducem numărul de paturi Covid şi să creştem numărul de paturi pentru pacienţii non-Covid”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii speră ca săptămâna viitoare să fie adoptat acest ordin, „aşa încât DSP-urile să aibă baza legală să reavizeze spitalele pe noile condiţii”.

Ioana Mihăilă a anunţat că Spitalul Foişor a revenit la statutul non-Covid.

„Foişorul a revenit la statutul non-Covid de săptămâna aceasta, a primit deja avizul DSP şi pacientul care exista a fost menţinut în izolator”, a mai spus Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a participat sâmbătă, în judeţul Giurgiu, la Maratonul Vaccinării din localitatea Vedea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO