Eveniment

Ministrul Sănătăţii anunţă controale la toate clinicile estetice din ţară, după sesizarea de la Suceava

Ministrul Sănătăţii anunţă controale la toate...

Autor: Tatiana Pascovschi

19.02.2019, 13:29 50

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, la Iaşi, că a dispus verificarea tuturor clinicilor de chirurgie estetică din România după scandalul legat de o clinică din Bucureşti care urma să efectueze intervenţii estetice într-un coafor din Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Sorina Pintea a declarat, marţi, la Iaşi, că vor fi sancţionate toate clinicile estetice unde vor apărea nereguli în urma verificărilor, urmând ca cele care nu au un raport favorabil în urma controalelor, să le fie suspendate autorizaţiile.

”Am demarat un control la toate clinicile estetice şi de chirurgie estetică din ţară. Acolo unde punctual vor apărea probleme şi raportul final nu va fi gata, categoric vor fi suspendate autorizaţiile. Vedeţi exemplul Suceava, acea clinică din Bucureşti care funcţiona într-un salon de coafură din Suceava. Deci, punctual vor fi rezolvate sau sancţionaţi mai repede cei care fac vădit o anumită acţiune. Dar controlul este la nivelul ţării, va dura aproximativ două săptămâni. Tema este legată de clinicile de chirurgie estetică”, a declarat Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă, la Iaşi.

Ministrul Sănătăţii confirmă, însă, că la clinica privată din Bucureşti a fost continuat activitatea şi luni, chiar funcţionari din ministerul Sănătăţii reuşind să-şi facă programări.

”Din Ministerul Sănătăţii a sunat cineva şi s-a programat. Prin urmare astăzi (marţi – n.r.) măsurile vor fi foarte drastice. Nu e nevoie de o hotărâre judecătorească să obţii o suspendare sau o întrerupere de activitate. Firma avea activitatea suspendată din septembrie. Ea avea un plan de conformare cu nişte neconformităţi care trebuiau rezolvate într-un interval de timp, putând să funcţioneze ulterior şi nu cu actul medical efectiv acolo”, a spus ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Sorina Pintea a declarat că că mall-ul din Bucureşti unde îşi are deschisă activitatea clinica privată a fost informat marţi despre faptul că societatea nu are autorizaţie de desfăşurare a activităţii.

”Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a informat conducerea mall-ului că există o societate în incintă care îşi desfăşoara activitatea fără autorizaţie. Şi eu nu cred că într-un contract comercial există o clauză că dacă nu eşti legal poţi funcţiona. Dar vom aştepta răspunsul şi bineînţeles va fi cerere penală”, a spus ministrul Sănătăţii.

Colegiul Medicilor din Suceava a depus o plângere la Poliţie, reclamând că într-un coafor din oraş s-ar face intervenţii estetice, deşi nu există nicio unitate medicală înregistrată sau vreun medic care să realizeze aceste operaţii. Oamenii legii fac cercetări pentru înşelăciune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO