Eveniment

Ministrul Sănătăţii: Am identificat „pacientul zero” cu COVID-19

Ministrul Sănătăţii: Am identificat „pacientul...

Autor: Departamentul Social

27.02.2020, 00:08 1457

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a declarat că „pacientul zero” cu noul coronavirus în România a fost identificat în persoana italianului venit la rude, iar între persoanele care au fost în apropierea lui a fost găsit rapid un pacient bolnav.

Ministrul Victor Costache a declarat că la Gorj este în continuare anchetă epidemiologică şi se mai aşteaptă rezultate, însă „pacientul zero” a fost identificat, la fel ca şi contacţii lui.

„E o ancheta epidemiologică in curs si vom avea rezultatele in cursul zilei de mâine (joi – n.r.). Ca parte pozitivă, avem identificat pacientul zero, pacientul italian şi de 2-3 zile testăm toţi contacţii lui şi de abia am identificat unul pozitiv. De asemenea, alt aspect pozitiv e că e într-un mediul rural, deci nu e dintr-o zonă urbană foarte populată”, a spus Costache.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, la rândul său, că România va trece peste această provocare.

„Facem un apel la calm şi la urmarea recomandărilor Ministerului Sănătăţii şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a fost un mod pentru a vă prezenta că ştim cum să ne pregătim. Fac un apel la calm, la înţelepciune şi cu siguranţă românii, noi ca şi natiune vom trece peste această provocare”, a spus Vela.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri seara, că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală. Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO