Eveniment

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila: 14 spitale sunt în alertă, am activat şi spitalele militare

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila: 14 spitale sunt...

Autor: Petru Mazilu

26.08.2023, 23:46 65

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că 14 spitale sunt în alertă după explozia de la Crevedia. Am activat şi spitalele militare, a mai spus Rafila care a dezvăluit că pentru marii arşi nu sunt decât şase sau şapte locuri.

Declaraţiile au fost făcute sâmbătă seara.

„14 spitale în alertă, 12 din capitală şi din jurul ei... Am activat şi spitalele militare... Avem în jur de 60 locuri la terapie intensivă cu aparate de ventilaţie... În funcţie de necesităţi cu siguranţă vom găsi locuri pentru toţi cei răniţi”, a spus Rafila la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că unii răniţi vor fi transferaţi în străinătate deoarece pentru marii arşi nu sunt decât cel mult şapte locuri.

„Am luat legătură cu colegii din Belgia şi din Italia pentru transferul unor pacienţi... Locuri pentru marii arşi nu erau decât şase, şapte, diferenţa va fi asigurată prin transferul la alte spitale din străinătate”, a precizat Rafila.

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Sănătăţii, situaţia victimelor după explozia de la Crevedia este următoare: Spitalul Bagdasar - 11 pacienţi (3 intubaţi), Universitar - 4 pacienţi, Spitalul de Arşi - 4 pacienţi (un intubat), Spitalul Floreasca - 27 de pacienţi (4 intubaţi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO