Eveniment

Ministrul Nelu Tătaru, la Piatra Neamţ: Vom reface Secţia ATI, la etajul trei

Ministrul Nelu Tătaru, la Piatra Neamţ: Vom reface...

Autor: Mediafax

14.11.2020, 23:08 154

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat sâmbătă seara, la Piatra Neamţ, că  Secţia ATI distrusă de incendiu va fi refăcută la etajul trei. Între timp, ceilalţi pacienţi care au supravieţuit sunt transferaţi la Spitalul mobil de la Leţcani. Medicul rănit va fi dus la Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat sâmbătă seara, la Piatra Neamţ, că Secţia ATI distrusă de incendiu va fi refăcută la un alt etaj al clădirii.

„Este o anchetă în curs de desfăşurare. Între timp, vom reface Secţia ATI, la etajul trei. Vor fi 12 paturi la terapie intensivă”, a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că vrea modificarea legislaţiei, astfel încât coordonarea activităţii medicale a tuturor spitalelor publice să treacă la Minister.

Anchetă face şi conducerea spitalului din Piatra Neamţ care şi-a propus ca până săptămâna viitoare să aibă cel puţin şase paturi pentru Terapie Intensivă.

„Facem o evaluare la ceea ce s-a pierdut în urma incendiului, aparatura medicală a fost deteriorată şi sperăm ca minumum şase paturi să fie în funcţiune chiar de luni”, a declarat Lucian Micu, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ.

Şapte pacienţi sunt transferaţi la Spitalul din Leţcani din judeţul Iaşi. De asemenea, primesc îngrijiri medicale trei cadre medicale, un medic şi două asistente, care au fost rănite în timpul incendiului. Medicul cel mai afectat de flăcări va fi transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti cu un avion militar, de la aeroportul din Iaşi.

„Medicul de pe secţie care a intervenit pentru salvarea vieţii pacienţilor are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi primeşte îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secţiile speciale din ţară. Alte trei cadre medicale – un medic şi două asistente – care au suferit răni în urma intervenţiei de a salva pacienţii din secţia ATI primesc îngrijiri”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Judeţean din Neamţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO