Eveniment

Ministrul muncii: Angajatorii nu găsesc personalul de care au nevoie

Foto Silviu Matei

Autor: Mediafax

28.07.2013, 21:26 518

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu (foto), a declarat la sfârşitul săptămânii trecute la Bursa Locurilor de Muncă organizată în judeţul Hunedoara că „foarte multe persoane preferă să rămână în şomaj o perioadă maximă de timp decât să accepte, nu să caute, un loc de muncă“, transmite corespondentul Mediafax.

Bursa locurilor de muncă a fost organizată, vineri, în judeţul Hunedoara, la Deva, Orăştie, Simeria, Călan şi Hunedoara, 75 de angajatori oferind 336 de locuri de muncă.

Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, a participat la bursele de locuri de muncă de la Orăştie, Simeria, Călan şi Hunedoara.

„Foarte multe persoane, trebuie să o recunosc, chiar dacă am să le supăr, preferă să rămână în şomaj o perioadă maximă de timp decât să accepte, nu să caute, să accepte un loc de muncă ce li se oferă. Coada cea mai mare era la vize ca să rămână în şomaj şi nu ca să stea la coadă să găsească un loc de muncă şi, ca atare, după fiecare bursă a locurilor de muncă rămân multe locuri de muncă neocupate“, a declarat Câmpeanu.

Ministrul muncii a discutat cu mai mulţi angajatori, care s-au plâns că îşi găsesc greu personal pe care se pot baza.

„Azi (vineri - n.r.) am venit pentru a angaja confecţioner textile. Am găsit câteva persoane, puţine cu experienţă, majoritatea fără. Deşi le-am spus că vârsta nu contează, nu au fost foarte hotărâte. Sunt multe posturi în oraş pe acest segment, însă oamenii vin, stau puţin şi apoi pleacă. Ei spun că din cauza salariului, dar până la urmă nu stau suficient pentru a demonstra că pot produce ceva pentru banii pe care îi iau“, a spus reprezentantul unei firme de confecţii din Hunedoara, Alexandra Georgeta.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO