Eveniment

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, despre modificările Codurilor fiscale: Cota de 2% din impozitul pe venit va creşte la 3,5% pentru mai multe ONG-uri, din 2019

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, despre...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

17.09.2018, 19:00 658

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, că prin proiectul de modificare a Codurilor fiscale va fi majorat de la 2% la 3,5% nivelul din impozitul pe venit al persoanelor fizice care este direcţionat către organizaţiile non-profit.

„Ca modificări ale Codului fiscal, ştiu că era propunerea şi solicitarea expresă din partea ONG-urilor şi rămăsesem că se va modifica Codul fiscal pentru a lăsa ca acest transfer din zona de impozit să fie direcţionată de la 2% la 3,5% pentru acele structuri non-profit care erau acreditate de Ministerul Muncii şi s-a văzut foarte clar că sunt şi alte ONG-uri care fac lucruri bune pentru societate, nefiind neapărat autorizate de Guvern să spunem”, a precizat Teodorovici, într-o declaraţie de presă, la ministerul de resort.

„Şi atunci logic este să poate şi aceste tipuri de ONG-uri să primească acest transfer de la 3,5%, nu la 2%, pentru a suplini scăderea de impozit. E una dintre propuneri pe care eu vreau să o susţinem, dar vă spun, sunt foarte multe (n.red. - măsuri) din mediul economic şi vor fi clar măsuri pe care piaţa de la accepta, nu cred că vor fi oponenţi”, a precizat oficialul MFP.

„Nu cred că acel criteriu îşi mai are rostul, extindem de la 2% la 3,5%”, a concluzionat ministrul Finanţelor.

Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală urmează să fie reunite într-o singură lege, iar un proiect este în lucru la MFP. Anterior, ministrul a declarat că Finanţele au primit numeroase propuneri de modificare a legislaţiei fiscale, care vor fi publicate pe site-ul instituţiei în cursul lunii septembrie. De asemenea, având în vedere că acest proiect a fost intens discutat cu mediul de afaceri, Teodorovici a susţinut, anterior, că va deveni lege până la finalul acestui an şi va fi aplicat fără probleme de la începutul anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO