Eveniment

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: Suma totală pe care inspectorii ministerului au calculat-o, în urma controlului efectuat la Primăria Capitalei, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 40 de milioane euro

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu: Suma totală pe...

Autor: Roxana Rosu

12.10.2020, 14:59 3082

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat luni că prejudiciul total rezultat în urma controlului realizat la Primăria Capitalei se ridică la aproximativ  200 milioane lei ( 40 milioane euro).

”Să fie clar pentru toată lumea. Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane euro)”, spune Florin Cîţu într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Departamentul Inspecţie Economică din cadrul Ministerului Finanţelor Publice a efectuat un control la Primăria Municipiului Bucureşti. 

Florin Cîţu a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că bugetul de venituri ale Primăriei Bucureşti sunt în jur de 3,5 miliarde lei în 2020. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. ”Deci au fost venituri la Primăria Municipiului Bucureşti”.

”Sunt două cheltuieli importante de caare s-a tot vorbit: subvenţia la energie electrică şi la transportul public. Bugetul a avut aceste sume prinse în buget, pe trimetre. Dacă ne uităm la execuţie, energia termică a fost plătită doar 331 milioane lei până în septembrie, din 935 milioane de lei pe tot anul, deci o treime, iar la transportul în comun 624 milioane lei din 1,5 miliarde lei. Bani au fost trimişi la primărie, sunt sume mai mari decât în 2019. Situaţia la datorii arată rău. Arată o administrare proastă a banului public.”, spune Cîţu.

Ministrul a mai spus că Primăria Municipiului Bucureşti are datorii de 837 milioane de lei către Elcen şi RADET (Termoenergetica).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO