Caută doar în titlu
Eveniment

Ministrul Finanţelor face lumină în ceea ce priveşte conceptul de gospodărie fiscală, folosit pentru uşurarea calculării impozitului pe venitul global

„Vom promova instituţia consultantului fiscal. Statul va angaja consultanţi care-şi vor oferi serviciile gratuit. În acelaşi context a apărut necesitatea introducerii noţiunii de gospodărie: un grup, indiferent dacă sunt rude sau nu, constituie un patrimoniu comun, se înregistrează la fisc. Se are ca subiect de impunere gospodăria înregistrată fiscal”, a spus Viorel Ştefan.

Ministrul Finanţelor a mai spus că prin introducerea impozitului pe venitul global se vor putea deduce din baza de impozitare diferite cheltuieli, cum ar fi sumele plătite pentru scheme de pensii private, asigurările de sănătate, studii şcolare ale copiilor sau abonamentele de sănătate.

„Dacă vrem dezvoltarea pensiilor private, trebuie să facem deductibile contribuţiile la pensii private. Dacă vrem să stimulăm anumite programe educaţionale, trebuie să le facem deductibile. Se poate merge până la a determina un anume comportament al cetăţenilor: dacă ai adus bonuri fiscale de un anume volum, poţi să beneficiezi de o anumită deductibilitate”, a explicat ministrul.

Viorel Ştefan a mai spus că grupul de lucru din Ministerul Finanţelor lucrează încă la proiect, un prim draft fiind înmânat astăzi Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. El a mai spus că speră ca proiectul să fie gata în scurt timp pentru a fi pus în discuţie publică.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.