LIVE: ZFLive: Care sunt planurile grupului DENT ESTET pentru 2022?
Eveniment

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Probele scrise ale evaluării naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că probele scrise ale evaluării naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, în funcţie de data la care se vor relua cursurile şcolare.

”Data exactă a reluării cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, precum şi de măsurile anunţate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învăţământul preuniversitar şi universitar după încetarea stării de urgenţă. În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale evaluării naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie”, a declarat Monica Anisie.

De asemenea, programa de examen pentru evaluarea naţională şi examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea de anul acesta, spune ministrul.

Monica Anisie a mai spus că situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul, iar admiterea la facultate se va ţine după susţinere examenul de Bacalaureat. 

Creşele, grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale, liceele şi şcolile profesionale şi-au întrerupt cursurile începând din 11 martie, în contextul răspândirii noului COVID-19, după cum a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.