Eveniment

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Până pe 7 septembrie m-aş hazarda să spun care e scenariul legat de deschiderea şcolilor

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie: Până pe 7...

Autor: Andreea Tobias

05.09.2020, 11:46 126

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, declară că până pe 7 septembrie s-ar hazarda să spună care e scenariul legat de deschiderea şcolilor. Declaraţiile premierului Orban, potrivit cărora elevii ar putea merge la şcoală începând cu 1 octombrie, au venit după propunerile primite la Guvern. 

Întrebată sâmbătă, la B1 TV, dacă pentru 14 septembrie există mai multe şanse pentru învăţământul online sau pentru cel cu prezenţă fizică, Monica Anisie a răspuns: „Până la 7 septembrie, m-aş hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situaţia epidemiologică de la o localitate la alta”.

În ce priveşte declaraţiile premierului Orban, potrivit cărora elevii ar putea merge la şcoală începând cu 1 octombrie, iar primele două săptămâni să înveţe online, ministrul Educaţiei a spus că propunerea a venit din propunerile pe care le-a primit la Minister şi la Guvern.

„Trebuie să fim sincer: sunt părinţi care cred că trebuie să amânăm începerea anului şcolar. Noi am făcut un anunţ. E pregătit deja documentul prin care începerea anului e prevăzută pentru 14 septembrie. A fost aprobat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii. Acolo e prevăzut şi un calendar. Pe 7 septembrie, DSP-urile analizează situaţia epidemiologică. În funcţie de aceasta, dar şi de specificul şcolii, consiliile de administraţie din şcoli fac o propunere către Inspectoratele şcolare, iar în comitetele pentru situaţii de urgenţă se decide, în funcţie de scenarii. Unde situaţia e gravă, se poate face în sistem online”, a declarat Anisie.

Ministrul a afirmat că trebuie analizată situaţia epidemiologică, în aşa fel încât copiii să nu fie expuşi: „Trebuie să privim şi specificul şcolii: are spaţiile necesare pentru disanţarea fizică de un metru? Are separatoare, dacă nu există posibiliatea distanţării? Are dezinfectant, măşti, resurse?”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO