Eveniment

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, despre deschiderea şcolilor în toamnă: Unii elevi vor fi la scoală, unii vor studia online. Se va face rocada în funcţie de situaţia epidemiologică

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, despre deschiderea...

Autor: Otilia Serescu

18.07.2020, 13:47 1959

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, luni, că sunt şanse mici ca şcoala să se redeschidă la toamnă, ea spunând că cel mai bun scenariu va fi acela în care o parte dintre elevi vor veni fizic la unităţile de învăţământ, iar restul vor participa la cursuri din faţa calcultatorului.

„Am analizat modalităţile în care am putea redeschide unităţile de învăţământ începând cu 2020 - 2021. Toate scenariile pe care le avem ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii. Cel mai bun scenariu va fi, dacă Ministerul Sănătăţii va face această recomandare, va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică. (...) Unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situaţie normală. Dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, continuăm învăţarea online”, a explicat Anisie, la Digi 24.

Referitor la nemulţumirile semnalete de elevi, legate de cursurile online, Monica Anisie a spus că dascălii vor fi instruiţi profesional şi vor fi capabili să îi ghideze pe elevi să folosească tehnologia.

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situaţie dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăţi ceea ce s-a făcut. Ministerul Educaţiei a dat banii pentru achiziţia de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja iniţiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”, a mai spus ministrul Educaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO