Eveniment

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău: Armata română are nevoie de elicoptere de atac

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău: Armata română...

Autor: Teodor Bobei

25.07.2019, 13:21 470

Ministrul Economiei, Nicuale Bădălău a subliniat necesitatea producţiei de elicoptere de atac, spunând că România se află în discuţii cu Statele Unite ale Americii în vederea producţiei şi mentenanţei.

"Armata roamână are nevoie de elicoptere de atac. Există o discuţie destul de profundă în legătură cu elicopterele de atac cu Statele Unite ale Americii. Noi avem mentenaţa acum, nu numai pe ceea ce s-a produs ci şi pe ceea ce are armata roamână în dotare. Avem discutii şi despre noul radar. E foarte posibil ca până la finalul anului să avem un acord de producţie pe 5 ani cu Statele Unite ale Americii", a declarat Niculae Bădălău în cadrul prezentării bilanţului Ministerului Economiei.

În urmă cu şase ani, compania Bell Helicopter a fost abordată de Ministerul Economiei cu propunerea de a lua în calcul România ca oportunitate de industrie. În noiembrie 2016, compania americană Bell Helicopter a semnat un memorandum de înţelegere cu IAR-Ghimbav în vederea unei potenţiale colaborări ce ar consta în sprijin tehnic, în caz că România cumpără elicopterul de atac AH-1Z Viper.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO