Eveniment

Ministrul delegat pentru Energie vrea să eficientizeze ELCEN şi să schimbe conducerea companiei

Ministrul delegat pentru Energie vrea să eficientizeze...

Autor: Carol Dan

19.03.2014, 00:00 131

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, vrea să înceapă un program de eficientizare a Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), care ar urma asă includă şi schimbarea conducerii producătorului de energie electrică şi termică.

"Sunt preocupat de situaţia ELCEN în ceea ce priveşte punerea în aplicare a deciziei Guvernului de a integra ELCEN şi RADET, dar şi de preţul plătit de societatea de stat pentru achiziţia de combustibili primari. În mod special, mă refer aici la cheltuielile făcute pentru achiziţia de gaze naturale provenite din import", a declarat Nicolescu într-un comunicat.

În comunicat se precizează că Nicolescu a cerut directorilor din Departament ca, în termen de cel mult o săptămână, să îi propună un plan de măsuri pentru eficientizarea companiei, inclusiv numirea der noi directori.

"ELCEN face parte din companiile energetice la care există obligativitatea selectării unui management privat, acţiune care nu a fost încă declanşată întrucât societatea se află în proces de divizare", se menţionează în comunicat.

ELCEN, companie controlată de stat prin Departamentul pentru Energie, operează în Bucureşti şi Constanţa, fiind principalul furnizor de energie termică pentru clienţii din cele două oraşe. Compania livrează energia termică indirect clienţilor finali, prin intermediul RADET, societate cu care ar urma să fuzioneze.

RADET are restanţe de plată către ELCEN în valoare totală de 3,26 miliarde de lei (741 milioane euro), din care 994,5 milioane de lei reprezintă penalizările de întârziere.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO