Eveniment

Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan, prezent la învestirea prefectului de Prahova: Aveţi o mare responsabilitate

Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan, prezent la...

Autor: Laura Petrescu

14.01.2017, 12:02 163

“Eu vă asigur că Ministerul de Interne va fi întotdeauna un minister cu uşile deschise, un minister transparent, care va recepţiona şi va încerca să găsească soluţii la mesajele dumneavoastră. Dar, doamna prefect, înainte de toate, aveţi o mare responsabilitate faţă de cetăţenii acestui judeţ. (...) Daţi-le speranţa, încrederea că vor fi întotdeauna ascultaţi, înţeleşi, vor fi întotdeauna ajutaţi. Instituţia judeţului Prahova trebuie să fie o instituţie în care oameni bine pregătiţi profesional muncesc pentru oameni, muncesc pentru prahoveni”, a fost mesajul ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan, înainte de ceremonia de învestire a noului prefect de Prahova, Mădălina Lupea.

În ceea ce priveşte modul cum s-a acţionat în Prahova, în timpul codurilor de ger şi ninsori, Carmen Dan a declarat că: “Judeţul Prahova a fost un judeţ care a gestionat cu bine aceste probleme, dar au trecut printr-un cod portocoliu de ger şi un cod galben de ninsoare. Am avut judeţe în care situaţia a fost într-adevăr critică şi apreciez că am reuşit împreună, în echipă, să ne descurcăm cu bine. Nu am informaţii în acest moment că lucrătorii mei nu şi-ar fi făcut datoria. Au fost în ger şi în viscol permanent alături de cetăţeni, am salvat multe vieţi şi am fost alături de foarte multe persoane blocate în zăpadă. Eu cred că am gestionat bine, dar iarna încă nu a trecut” .

După ceremonia de învestire a prefectului, ministrul a mers la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă unde a ţinut să le mulţumească angajaţilor dând mâna cu fiecare.

“Mi se pare firesc, e un gest de normalitate, nu consider că este ceva deosebit. (...) Era absolut firesc să dau mâna cu băieţii de la pompieri, SMURD, de la Jandarmerie şi de la Poliţie, cu cei de la circulaţie care au grijă în fiecare săptămână să degajeze drumul spre munte şi cetăţenii să se poată deplasa în condiţii de siguranţă şi să le mulţumesc personal penru efortul pe care l-au făcut. Toţi s-au mişcat, din punctul meu de vedere, ireproşabil. (...) În fruntea acestui minister este o femeie care, în afară de faptul că şi-a propus să muncească foarte mult şi să identifice problemele, să găsească soluţii- ştiţi bine, ne confruntăm cu o lipsă de personal, ne confruntăm cu o infrastructură în ceea ce priveşte dotarea destul de deficitară şi astea sunt priorităţi pentru mine- dar în fruntea ministerului este în primul rând un om, un om cu suflet pentru cei care sunt în stradă, pentru cei care sunt lângă oameni efectiv”

Mădălinea Lupea, noul prefect al judeţului Prahova, este fost procuror şi de 2 ani şi jumătate este subprefect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO