Eveniment

Ministrul de Finanţe: Inpecţia Economică din MFP a reluat controlul la Primăria Capitalei

Ministrul de Finanţe: Inpecţia Economică din MFP a...

Autor: Dorin Oancea

27.10.2020, 15:02 84

Inspecţia economică din Ministerul Finanţelor a reluat în această săptămână controlul la Primăria Capitalei, întrerupt în luna martie, a anunţat marţi ministrul Finanţelor Florin Cîţu. 

Un prim raport în urma controlului a fost trimis la DNA, a precizat Cîţu. Ministrul spune că Primăria a folosit în alte scopuri banii primiţi pentru plata subvenţiei la energia termică şi pentru transport şi ulterior a convins guvernul de atunci să crească datoria publică şi să angajeze împrumuturi.

Cîţu a spus că inspecţia a primit situaţia contractelor pentru investiţiile în curs, în iulie, fiind vorba de 110 contracte de investiţii şi achiziţii, dintre care 50 au fost încheiate de primărie cu companiile pe care instituţia le-a înfiinţat.

Anterior, Florin Cîţu a anunţat că prejudiciul total rezultat în urma controlului realizat la Primăria Capitalei se ridică la aproximativ 200 de milioane de lei (40 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO