Eveniment

Ministrul bugetului intră în lupta pentru o poziţie executivă la BNR

Ministrul bugetului Liviu Voinea

Ministrul bugetului Liviu Voinea

Autor: Cristian Hostiuc

13.06.2014, 00:07 1078

Ministrul bugetului Liviu Voinea candidează pentru o poziţie executivă în noul consiliu de administraţie al BNR care ar trebui să fie audiat şi votat luni de Parlament.

Dacă poziţiile lui Mugur Isărescu, guvernator, şi Florin Georgescu, prim-viceguvernator, sunt bătute în cuie, Voi­nea va candida pentru o poziţie de viceguvernator pe locurile deţinute acum de Cristian Popa şi Bogdan Olteanu, care, la rândul lor, şi-au exprimat intenţia de a obţine un nou madat de cinci ani. Informaţia a fost publicată prima dată de Mediafax şi ulterior a fost confirmată pentru ZF.

Până ieri seară încă nu se ştia în locul cui ar urma să intre în cursă Voinea, un apropiat al premierului Ponta care a reuşit la Finanţe să ţină cheltuielile bugetare sub control, chiar dacă asta a însemnat o dispută cu baronii locali ai PSD. Voinea a beneficiat din prima clipă când a fost pus ministru al bugetului, în mai 2012, de susţinerea premierului, având în vedere că acesta l-a adus în echipa lui guvernamentală fără să fi fost un membru influent al partidului.

În ultimele zile, în spatele uşilor sunt destul de multe discuţii privind două posturi din cele nouă poziţii ale consiliului de administraţie al BNR: un post de viceguvernator şi un post de membru executiv, deţinut acum de Napoleon Pop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO