Eveniment

Ministrul Apelor şi Pădurilor anunţă extinderea plajelor de pe litoralul românesc cu 25 de kilometri

Ministrul Apelor şi Pădurilor anunţă extinderea...

Autor: Cătălin Legănel

15.06.2018, 15:03 1251

Ioan Deneş a spus vineri, la sediul Prefecturii Constanţa, unde a fost prezentat stadiului proiectelor de investiţii destinate reducerii eroziunii costiere, că este vorba despre 11 loturi de plajă care vor fi realizate în două etape, valoarea investiţiei depăşind 750 de milioane de euro.

Proiectul începe la Periboina şi se termină la 2 Mai, urmând să fie realizate în total 11 loturi - cinci în prima etapă şi şase în cea de-a doua etapă.

”Prima etapă este în valoare de aproximativ 223 de milioane de euro, iar etapa a doua, 529 de milioane de euro, total 752 de milioane de euro”, a spus Deneş.

Potrivit ministrului, acum sunt evaluate ofertele pentru primele cinci loturi, urmând ca evaluările să se termine în decembrie 2018, iar lucrările să înceapă în martie anul viitor. La sfârşitul anului viitor, vor începe lucrările şi pentru etapa a doua, a spus Deneş.

Semnarea contractelor de finanţare cu Uniunea Europeană va avea loc în decembrie 2018, ministrul precizând că termenul de finalizare este 2020, cu o perioadă de garanţie de 50 de ani.

”Termenul de finalizare este 2020, dar (...) noi preconizăm că, realist vorbind, etapa a doua va fi finalizată spre a doua parte a anului 2021. Din acel moment vom avea cei 25 de kilometri de plaje. 25 de kilometri de noi plaje cu o lăţime între 75 de metri şi 100 de metri”, a spus Deneş.

În urmă cu doi ani, litoralul şi-a extins plajele pe o lungime de 7 kilometri, în urma unui proiect european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO