Eveniment

Ministrul Apărării, Mihai Fifor: Dorim să achiziţionăm încă 4 avioane F16; în proiecţie, avem achiziţionarea a încă 36 avioane

Ministrul Apărării, Mihai Fifor: Dorim să...

Autor: Liviu Dadacus

20.02.2018, 09:40 132

Solicitat să precizeze în ce stadiu sunt negocierile pentru achiziţionarea F16, Fifor a răspuns: „Deocamdată este o discuţie pe care o avem cu Forţele Aeriene Române. Noi am dori să completăm în momentul de faţă escadrila pe care o avem de F16 cu încă 4 aeronave”.

„Şi (avem, n.r.) încă o proiecţie de încă 36 de aeronave F16 pentru care am solicitat în SUA să ni se comunice dacă există posibilitatea să achiziţionăm de acolo. Deocamdată aşteptăm răspuns pentru că nu te duci să cumperi F16 de pe o zi pe alta. Avem în intenţie achiziţionarea acestor 36 de noi aeronave”, a adăugat Fifor.

Întrebat dacă aceste negocieri sunt în desfăşurare, Fifor a precizat: „Nu este o negociere. Prima dată soliciţi să vezi dacă există aceste aeronave şi, dacă există, care e preţul. Şi după aceea se intră la o negociere, desigur. Aşteptăm răspunsul”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO