Eveniment

Ministrul agriculturii estimează o producţie de cereale de 30 mil. tone pentru 2019, în uşoară scădere faţă de 2018: „România a făcut un salt uriaş de la intrarea în UE, iar astăzi este pe podium la producţia de cereale“. De asemenea, a crescut cu 24% numărul fermierilor cu vârsta sub 40 de ani şi cu 28% suprafaţa cultivată de aceştia

Sprijinul special acordat cultivatorilor de roşii a dus la triplarea numărului producătorilor în trei ani

Sprijinul special acordat cultivatorilor de roşii a dus la triplarea numărului producătorilor în trei ani

Autor: Florentina Niţu

10.10.2019, 08:03 236

România ar putea avea în 2019 o pro­duc­-ţie de cereale de circa 30 de milioane de tone, du­­pă ce în 2018 a înregistrat o pro­ducţie re­cord de 31,5 mil. tone, po­trivit mi­nis­­tru­lui agriculturii Petre Daea. El a luat în cal­cul datele statistice pentru anul curent la cul­tu­­rile de  grâu, orz, orzoaică şi floarea-soa­re­lui.

„De la aderarea la Uniunea Europeană, producţiile au crescut semnificativ, de la simplu la dublu. La grâu am crescut de la 3 milioane de tone în 2007 la peste 10 milioane de tone anual. România a făcut un salt uriaş de la intrarea în UE, iar astăzi este pe podium la producţia de cereale. De la 27,14 milioane de tone de cereale în 2017 am ajuns la 31,5 milioane de tone în 2018. Iar pentru 2019 estimez o producţie de 30 milioane de tone. Subvenţiile luate de la UE se văd în producţiile României. Investiţiile în infrastructură şi în irigaţii se văd în producţii“, a spus Petre Daea.

Ministrul agriculturii a făcut afirmaţia în contextul Zilei Naţionale a Produsului Agroalimentar Românesc, o dezbatere a fermierilor români, intitulată „Forumul agricultorilor – bilanţ şi perspective“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO