Eveniment

Ministerul Sănătăţii a achitat doar parţial datoriile faţă de personalul medical din centrele de vaccinare

Ministerul Sănătăţii a achitat doar parţial...

Autor: Petru Mazilu

16.09.2021, 11:35 54

Ministerul Sănătăţii plăteşte o parte din datoriile faţă de personalul medical din centrele de vaccinare. Reprezentanţii ministerului au alocat suma de 91 de milioane de lei care acoperă restanţele din lunile mai, iunie şi iulie.

Ministerul Sănătăţii anunţă că a alocat suma necesară pentru plata drepturilor salariale ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare.

Ministerul Sănătăţii a transmis joi „deschiderile de credite bugetare în sumă de 91 480 000 lei” pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie şi iulie.

„În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti şi salariile din această lună. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susţinut şi vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea râmâne cea mai sigură metodă de prevenţie eficientă împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Ultimele date oficiale arată că, în data de 13 septembrie erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populatiei cu 839 fluxuri organizate.

Tot la această dată, au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice şi 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie au fost solicitate 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO