Eveniment

Ministerul Justiţiei anunţă confirmarea celui de-al doilea caz de COVID-19 din instituţie

Ministerul Justiţiei anunţă confirmarea celui de-al...

Autor: Otilia Serescu

10.04.2020, 00:12 46

Ministerul Justiţiei (MJ) anunţă, în noaptea de joi spre vineri, confirmarea unui al doilea caz de COVID-19, în persoana unui angajat din cadrul direcţiei de contencios. Anterior, joi, instituţia a fost evacuată după ce primul caz de infectare a fost confirmat în MJ.

„Au fost dispuse imediat măsurile legale şi anunţat DSP Bucureşti pentru începerea anchetei epidemiologice”, conform unui comunicat al ministerului.

Angajaţii Ministerului Justiţiei au părăsit, joi, birourile, iar cabinetele demnitarilor au fost evacuate ultimele.

Măsura de avacuare a fost adoptată după ce un prim angajat a fost confirmat cu Covid-19. Angajaţii se vor întoarce la lucru miercuri, 15 aprilie.

„Până atunci vom lucra online, fiecare dintre dvs. să îşi asigure capacitatea de a lucra online şi telefonic, pentru a asigura continuitatea activităţii Ministerului chiar şi în condiţiile date”, le-a transmis Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

În următoarele trei zile vor avea loc trei decontaminări succesive în sediul Ministerului. Ultima decontaminare a fost în data de 4 aprilie.

„Vă rog să vă păstraţi calmul şi să aplicaţi instrucţiunile. Calm, curaj şi încredere! O să trecem cu bine şi prin această situaţie. Dar pentru aceasta trebuie să aplicăm regulile. Să aveţi grijă de voi, limitaţi-vă contactele, respectaţi izolarea şi să nu uitaţi să rămâneţi conectaţi online, continuăm să funcţionăm online”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO