Eveniment

Ministerul Fondurilor Europene lansează 10 proiecte în valoare de 250 de milioane de euro

Ministerul Fondurilor Europene lansează 10 proiecte în...

Autor: Anamaria Cadis

13.02.2020, 12:49 85

Marcel Boloş a anunţat, joi la începutul şedinţei de Guvern, că sunt în pregătire zece apeluri de proiecte prin Programul Operaţional Capital Uman care vor fi lansate în perioada februarie-martie. Ministrul Fondurilor Europene a precizat că valoarea totală ar fi de 250 milioane de euro.

„Avem zece apeluri de proiecte pe care le pregătim să fie lansate în perioada februarie – martie 2020. Valoarea acestor apeluri de proiecte este de 250 de milioane de euro şi sunt câteva categorii de beneficiari vizaţi. În primul rând diaspora, unde intenţionăm să relansăm apelul de proiecte într-o formă rebranduită şi adaptată scopului pentru care îl lansăm şi anume asigurarea de locuri de muncă şi oportunităţi de business pentru cei plecaţi în străinătate”, a declarat Marcel Boloş, joi în debutul şedinţei de la Palatul Victoria.

Ministrul Fondurilor Europene a adăugat că a doua categorie vizată este cea a studenţilor.

„A doua categorie importantă este cea a studenţilor. Un test pilot pentru studenţii care sunt în ani terminal. Mai ales în zona domeniilor tehnice care sunt de interes pentru România din perspectiva tehnologiilor de vârf şi să vedem cum funcţionează un astfel de proiect pilot”, a conchis Boloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO