Eveniment

Ministerul Finanţelor va lua un împrumut de 4,099 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru atenuarea crizei economice aduse de epidemia COVID-19, protejarea angajaţilor şi a celor care au activitate independentă în încercarea de a reduce şomajul şi pierderea veniturilor

Ministerul Finanţelor va lua un împrumut de 4,099...

Autor: Robert Manea

03.10.2020, 00:00 1127

Ministerul Finanţelor va lua un împrumut de 4,099 miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru atenuarea crizei economice aduse de epidemia COVID-19, protejarea angajaţilor şi a celor care au activitate independentă în încercarea de a reduce şomajul şi pierderea veniturilor.

În şedinţa de Guvern, de pe 1 octombrie, a fost aprobat Memorandumul de împrumut dintre Uniunea Europeană şi România în cadrul programului european SURE.

Guvernul a făcut cererea de împrumut la Comisia Europeană la începutul lunii august.

Împrumutul are o maturitate medie de 15 ani, fiind purtător de dobândă la costul cu care Comisia Europeană s-a împrumutat de pe piaţa financiară la care se adaugă cheltuielile efectuate de Comisie pentru această finanţare.

Acest instrument a fost accesat de 15 state membre, printre care Italia, Polonia, Portugalia, Belgia.

Dintr-un total de 100 mld. euro, valoarea fondului pus la dispoziţie de Uniunea Europeană, valoarea cumulată a împrumuturilor acordate a fost 87,4 miliarde euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO