Eveniment

Ministerul Educaţiei a publicat modelele de subiecte pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2019. Probele scrise la Bacalaureat vor începe luni, 1 iulie

Ministerul Educaţiei a publicat modelele de subiecte...

Autor: Departamentul Social

02.11.2018, 16:49 199

Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, pe site, subiectele pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională din 2019. Subiectele pot fi găsite accesând linkul http://subiecte.edu.ro/2019/.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, în perioada 27-31 mai 2019, candidaţii pot să se înscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 - 6 iunie). În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă este programată în data de 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, 3 iulie. Ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului şi specializării se va desfăşura pe4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO