Eveniment

Ministerul Economiei vrea să rezolve criza cipurilor cu ajutorul a 500 mil. euro din PNRR. Guvernul ţinteşte un ecosistem în domeniul microelectronicii, format din companii mari, IMM-uri, centre de dezvoltare şi universităţi. Banii se vor duce înspre centre de producţie şi centre de dezvoltare

Ministerul Economiei vrea să rezolve criza cipurilor cu...

Autor: Dorin Oancea

14.12.2021, 14:46 211

Ministerul Economiei urmăreşte dezvoltarea unui ecosistem în domeniul microelectronicii, care să cuprindă companii mari, IMM, centre de dezvoltare şi universităţi, care să asigure produse pentru industria auto şi alte sectoare, a anunţat marţi ministrul Economiei Florin Spătaru.

Ecosistemul are la bază un program de finanţare pentru planul naţional de rezilienţă şi se încadrează în documentul „Chapeau” al Uniunii Europene în care România a fost inclusă, alături de alte 19 ţări care doresc să dezvolte astfel de ecosisteme, a spus ministrul.

„Avem în acest moment companii care îşi doresc să dezvolte centre de producţie şi de inovare în România”, a spus Spătaru.

Bugetul prevăzut în Planul Naţional de Rezilienţă este de 500 de milioane de euro şi va fi folosit pentru dezvoltarea a trei centre de producţie, precum şi centre de dezvoltare în jurul universităţilor.

Ministrul a spus că un alt proiect priveşte dezvoltarea competitivităţii industriei prelucrătoare, iar în 2022 ar urma să fie pus în funcţiune Planul Naţional Geologic, care să asigure materii prime ce pot fi folosite în industria prelucrătoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO