Eveniment

Ministerul Economiei garanteaza eventualele prejudicii la Electrica

28.07.2004, 00:00 14

Ministerul Economiei si Comertului va garanta pe o perioada de trei ani, incepind cu data transferului dreptului de proprietate, sumele pe care Electrica ar putea fi obligata sa le achite companiei Enel drept despagubire pentru eventuale prejudicii, au declarat agentiei surse din minister.
In acest scop, in bugetul de venituri si cheltuieli al ministerului va fi inclus, incepind cu 2005, un capitol special privind "despagubiri pentru prejudicii suferite de Enel ca urmare a incalcarii de catre Electrica a declaratiilor si garantiilor contractuale".
Garantia va fi constituita in limita a 50% din pretul platit de Enel pentru actiunile societatilor Electrica Dobrogea si Electrica Banat.
In cazul in care Electrica va fi in imposibilitate de plata, ca urmare a reorganizarii sau lichidarii, obligatia de plata va reveni Ministerului Economiei si Comertului.
Modalitatea prin care ministerul va recupera ulterior de la Electrica sumele puse la dispozitie pentru plata eventualelor despagubiri va fi stabilita prin hotarire a Guvernului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO