Eveniment

Ministerul Dezvoltarii spera sa ia 400 mil. euro din fondurile UE

06.06.2007, 20:09 12

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) va atrage pana la sfarsitul acestui an fonduri europene in valoare de circa 400 mil. euro pentru proiecte care vizeaza sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor, imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, dezvoltare durabila si promovarea turismului.
"Pentru acest an vom primi un avans de 70 de milioane de euro, reprezentand 2% din totalul disponibil pe perioada 2007-2013, respectiv 3,72 miliarde, la care se adauga 15% din valoarea proiectelor pe care vom reusi sa le contractam, estimata la inca 70 de milioane de euro. Sper sa reusim pana la sfarsitul acestui an contractarea unor proiecte in valoare totala de 400 de milioane de euro", a declarat Laszlo Borbely, ministrul MDLPL.
El a explicat ca in momentul de fata ministerul are pregatite 13 proiecte, in valoare totala de 189 mil. euro, care au studiile de fezabilitate si proiectele tehnice gata, ele putand fi contractate incepand cu luna octombrie a acestui an.
In acelasi timp, alte 47 de proiecte, in valoare de 777 mil. euro, se afla in diferite stadii de pregatire, ele putand fi scoase la licitatie in perioada noiembrie-decembrie.
Ministrul a precizat ca, in vederea unui grad de absorbtie cat mai ridicat al fondurilor europene si al transparentei cheltuirii acestora, vor fi infiintate doua comitete de monitorizare si avizare a proiectelor cu finantare europeana.
"Pana la aprobarea Programului Operational Regional, care se preconizeaza a se intampla la mijlocul lunii viitoare, vom constitui Comitetul de Monitorizare a Programului si Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare", a mai spus Borbely.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO