Eveniment

Ministerul Dezvoltarii are 13 mil. dolari pentru IMM

14.03.2003, 00:00 16

Ministerul Dezvoltarii si Prognozei (MDP) aloca, in perioada 2003-2004, intreprinderilor mici si mijlocii cu capital privat integral romanesc fonduri nerambursabile in valoare de 417 miliarde de lei (13 milioane de dolari), pentru finantarea investitiilor.
Ministrul Dezvoltarii si Prognozei, Leonard Cazan, a inaintat Executivului, in sedinta de ieri, programul "dezvoltarea oraselor prin stimularea activitatii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM)", finantat integral de la bugetul de stat.
"Scopul programului este dezvoltarea urbana, prin cresterea activitatilor economice desfasurate de IMM. Urmarim ca orasele mijlocii sa devina poli industriali care sa atraga populatia din mediul rural in activitati industriale, precum si accelerarea dezvoltarii economice a oraselor prin marirea fluxului de capital investitional", a declarat Leonard Cazan.
Programul vizeaza finantarea investitiilor in achizitionarea de utilaje, instalatii si echipamente, precum si reabilitarea cladirilor necesare dezvoltarii productiei sau serviciilor.
Beneficiarii pot obtine finantari nerambursabile cuprinse intre 350 de milioane de lei si 3,5 miliarde de lei pentru un proiect, procentul de finantare asigurat de la buget reprezentand 50% din costul total al proiectului.
MDP estimeaza, pentru sfarsitul anului 2004, data finalizarii programului, investitii directe realizate de IMM in valoare de 817 miliarde de lei si crearea a 2.500 de locuri de munca, ca urmare a implementarii programului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO